ÖNEMLİ DUYURU!

“Değerli Öğrencimiz,

1. Öğrencilerin Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarına sınav tarihi öncesinde başvurabileceği ilk zaman aralığında başvurmasına rağmen, test sonucunun sağlık kuruluşundan kaynaklı nedenlerle sınav anında/sınav anına yakın bir zamanda çıkması durumunda; bu öğrencilerin “bu testi yaptırdığını ve test sonucunun çıktığı tarih ve saati gösterir” belgeyi Dekanlık birimine sunması kaydıyla, bu öğrencilere “söz konusu sınavla sınırlı olarak” mazeret hakkı tanınabilecektir.

1. Söz konusu Covid-19 testi yaptıran öğrencilerin test sonuçlarının “negatif” çıkması halinde ve başkaca muayene/sağlık raporu bulunmaması durumunda; test sonucu halihazırda çıkmış olacağından sonraki (yakın saatte olmayan) diğer sınavlar yönünden mazeret hakkı tanınmayacaktır.

1. Söz konusu testin sonucu negatif çıkmasına rağmen, öğrenciler tarafından ayrıca başka sağlık sebepleriyle muayene olunup resmi sağlık raporu niteliğinde bir belge sunulursa; bu durumda, Yaşar Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (“Yönetmelik”) md.29’da yer alan “Niteliğine uygun olması koşuluyla ara sınav veya dönem sonu sınavlarından birine girmeyen öğrencilerden 33 üncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen esaslar doğrultusunda geçerli mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilenlere mazeret sınav hakkı verilir. Mazeret sınavına girmeyen öğrenciler bu haklarını kaybederler” hükmü uyarınca mazeret sınav hakkının ilgili öğrenciye tanınıp tanınmayacağı hususunda idari yönden nihai karar, yükseköğretim kurumu fakülte yönetim kurulu tarafından verilecektir. Bu doğrultuda Yönetmelik md.33’te mazeret sınav hakkının tanınması nedeni olarak “resmi sağlık raporu” belirtilmiş olup, madde hükmünde buna dair “başvuru ve izin sürelerinin ne olduğu” da ayrıca gösterilmiştir”.

Hukuk Fakültesi Dekanlığı